dissabte, 23 de febrer del 2013

Si ens aixafen les contrades alçarem les barricades!!!

Aquest passat divendres 22 de febrer vam fer la segona xerrada del cicle "Pensa Global, Actua Local", aquest cop enfocat en temàtiques mediambietals i de defensa del territori. En aquest cas, vam tenir amb nosaltres en Jofre, de la Plataforma Aturem el Fracking. Aquest cop la xerrada va tenir lloc a la sala d'actes de la Biblioteca, que ens van acollir molt amablement.

Tal i com ens va explicar el Jofre, el Fracking és un mètode d'extracció de gas i petroli del subsòl d'una zona a partir de la "fractura hidràulica". Aquest mètode es basa el perforar el terra fins a 5 km de profunditat, introduir explosius, aigua a pressió i productes químics per tal d'alliberar les bosses de gas i petroli que puguin romandre en capes de pissarra i esquistos. Això genera uns impactes mediambientals molt importants, a més d'un elevadíssim consum d'aigua.

Actualment hi ha dos permisos atorgats que afecten Catalunya pel que fa a prospeccions inicials. A més, hi ha una gran part del nostre territori que també està afectada per altres sol·licituds de permisos, i al Bages no en n'escapem. Hi ha diverses sol·licituds de prospecció, que a més, van lligades al dipòsit subterrani i gegant de gas que l'empresa Gas Natural té previst instaurar a la conca salina del Bages, cap a la zona de Balsareny.

En Jofre ens explica en què consisteix el fracking

És preocupant el cas del municipi de Ridaura, a la Garrotxa, en que fonts de l'empresa han anunciat que tenen previst començar l'explotació a l'estiu. Tota aquesta problemàtica està generant una gran mobilització social arreu del territori per tal d'intentar aturar aquesta tècnica devastadora que és fruit d'un model energètic agonitzant i obsolet.

Els pobles i ciutats del territori hem de fer front a agressions com aquestes, que els polítics aproven amb total impunitat sense comptar amb l'opinió de la gent. Per això, des del Graner ens solidaritzem amb totes les accions que es puguin dur a terme des de la Plataforma Aturem el Fracking i ens mobilitzarem al poble i a la comarca per evitar que es vengui casa nostra a les grans multinacionals.

Us proposem a entrar a la web de la Plataforma per tal de seguir informats:

http://aturemfracking.wordpress.com/

Recordem que el proper divendres 1 de març farem un cinefòrum amb el documental "el gust pel rebuig" de Valentin Thurn al Lokal de la Vila, us hi esperem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada