dimecres, 12 de febrer del 2014

Acte per la Sobirania Alimentària

El passat divendres al vespre una setantena de persones van assistir a l'Acte per la Sobirania Alimentària organitzat pel Graner. Santpedorencs i santpedorenques d'edats diverses van omplir el local del Born per escoltar com en Gerard Batalla, del col·lectiu Som lo que sembrem, explicava en què consistia la sobirania alimentària, fent un repàs de la situació de la pagesia actual així com de la lluita contra els transgènics.

Seguidament Susanna Trapé, de l’Associació de consum responsable i de proximitat La Granera de Santpedor, va presentar què és, com funciona aquesta entitat cooperativa que actualment es compon de trenta unitats familiars. En acabar la seva intervenció, es va iniciar un torn obert de paraules durant el qual es van comentar diversos aspectes tractats durant les ponències.
Posteriorment va arribar l'hora de sopar, preparat pels membres de La Granera. El menú ecològic i de proximitat va consistir en un aperitiu d’hummus de cigrons i formatge, un primer plat de sopa de carbassa i un segon d’hamburgueses vegetals i mandarina de postres. D’acord amb la filosofia de l’acte, també es van servir cerveses i sucs ecològics de proximitat.
L’última part del sopar va ser amenitzat per les cançons i la veu de Jordi Barcons, un jove cantautor de Navàs. El va seguir actuació de la banda manresana de rock Faust, que interpretà els seus temes en format acústic i que posaren punt i final al més que concorregut Acte per la Sobirania Alimentària de Santpedor.



dimarts, 4 de febrer del 2014

Presentació de la PAHC Bages a Santpedor

El passat divendres 17 de gener tingué lloc a la Capella de Sant Andreu de Santpedor la Presentació de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC), en què hi assistiren una trentena de persones. 
 
Assegudes en rotllana, l’acte es va desenvolupar de forma distesa i es generà un fructífer debat provocat per les preguntes i opinions de les assistents que s’intercalaven a les explicacions sobre l’organització, metodologia i casos concrets viscuts de pròpia pell per part de les membres PAHC. L’acte, doncs, va servir per reflexionar col·lectivament sobre com l’estat espanyol configura i sistematitza de forma injusta el dret a l’habitatge i quines són les vies i maneres per oposar-s’hi. 

Des del Graner, organitzadores de l'acte, reivindiquem l'habitatge com un dret bàsic i manifestem tot el nostre suport a la PAHC com a forma de poder popular i auto-organització davant les injustícies del sistema.